Wat doet een goede mediator

In Nederland bevinden zich behoorlijk veel mediators die een echtscheiding kunnen afwikkelen. Maar hoe onderscheidt een goede mediator zich van een slechte mediator? Er zijn een groot aantal vlakken waarop mediators zich kunnen onderscheiden. Een belangrijk aspect is uiteraard de ervaring. Een mediator met meer ervaring heeft vaak ook meer kennis. Het is daarnaast belangrijk dat een mediator de tijd neemt voor het stel dat uit elkaar wilt.

Een goede mediator? Wat kun je verwachten?

Wanneer de cliƫnt kiest voor mediation bij scheiden, zal jij als mediator fungeren als de begeleider van meerdere gesprekken. Tijdens deze gesprekken worden belangrijke afspraken gemaakt over onder andere het huis, de kinderen, de financien, etc. Er worden afspraken gemaakt welke ook in de toekomst houdbaar zijn. De afspraken worden bovendien in onderling overleg gemaakt.

Jij fungeert als een neutrale partij, welke de gesprekken begeleidt en welke bovendien ook advies geeft over verschillende onderwerpen. Er is ook ruimte om emoties te uiten tijdens de gesprekken.