Nieuw kwaliteitskeurmerk voor opleidingsinstituut Centrum voor Mediation en Scheiding

Het centrum van Mediation & Scheiding biedt verschillende opleidingen aan, waaronder de opleiding voor Basis- en Familie Mediation.  De trainingen en opleidingen worden gegeven door gerenommeerde en professionele mediators en trainers. Deze mediators hebben een jarenlange praktijk- en trainerservaring.

Zorgeloosch vindt het essentieel dat de kwaliteit van hun scheidingsbemiddelaars op het hoogste niveau is. Mensen die uit elkaar gaan, hebben er belang bij dat er goed naar ze wordt geluisterd om tot een persoonlijke oplossing te komen. Begeleiding bij scheiding is meer dan alleen de zakelijke aspecten bespreken.

Gevolgen van de juiste scheidingsbemiddeling

Als scheidingsbemiddelaar schep je overzicht, orde en rust. Het gevolg van de juiste scheidingsbemiddeling is dat er minder mensen met financiële schulden blijven zitten, nadat ze zijn gescheiden. Ook heeft de scheiding vaak een negatief effect op de kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat mediation het aantal vechtscheidingen doet verminderen. Nederland heeft dus uiteindelijk belang bij goede scheidingen.

 Officiële accreditatie van de opleiding Basis Mediation

“We streven ernaar de meest toonaangevende scheidingsorganisatie van Nederland te zijn” zegt Jeremy Otter ( Chief Divorce Officer). Bij Zorgeloosch draait alles om klanttevredenheid. “Omdat wij als organisatie een nieuw standaard willen stellen voor scheidingsbemiddeling, investeren wij in professionele begeleiding en verplichten we al onze bemiddelaars om deze opleidingen te volgen. De volgende stap in de verdere professionalisering van scheidingsbemiddeling bij Zorgeloosch is de accreditatie van de opleiding Basis Mediation. Daarom zijn we erg blij met deze officiële kwalificatie”